Vinkkejä vippaajalle

Pikavippiä tarjoavia yrityksiä on niin paljon, että niiden välillä on pakollakin eroja. Vertaile eri lainapalveluja ja löydä sinulle sopivin laina.

Puhelin, Internet tai vaikka sähkölaskuun ei välttämättä tarvitse ottaa lainaa, koska usein laskujen eräpäivää voi siirtää kun ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Vaikka eripäivänsiirto maksaisikin jotain, on se silti edullisempaa kun ottaa vippiä.

Ennen kuin haet pikavippiä varmista, että sinulla on varmasti rahaa maksaa se eräpäivänä takaisin. Tämä on aivan ensisijaisen tärkeää ja valitettavan moni ei ajattele huomista pidemmälle. Näin vältyt ylimääräisiltä kuluilta ja ennenkaikkea mahdollisilta luottotietojen menettämiseltä.

Älä maksa pikavippiä ottamalla uutta lainaa. Se johtaa auttamatta siihen kuuluisaan vippikierteeseen. Tämä ei tosin taida nykyään enää onnistuakaan – kiitos korkokaton ja sen myötä tiukentyneen lainanmyöntämiskäytännön.

Mikäli kuitenkin olet ajautunut maksuongelmiin ota yhteyttä paikkakuntasi velkaneuvontaan tai Takuu-Säätiöön. Myös Internetistä löytyy varmasti vertaistukea ja muita vastaavassa tilanteessa olleita.