Lainaaja.fi

Arvostele palvelu:
Lainaaja.fi
0 arvostelua, 0.00 keskiarvo (0%)

Lainaaja.fi VertaislainaLainaaja.fi toimii lainaajien ja sijoittajien kohtaamispaikkana.

Vuonna 2010 perustettu vertaislainapalvelu toimii yhdistävänä tekijänä heille, jotka tarvitsevat lainaa ja heille, jotka ovat halukkaita lainaamaan rahojaan korkoa vastaan.

Palvelun kautta asiakas voi hakea 800-5000 €:n suuruista lainaa itse määrittämällään maksuajalla ja korolla. Parhaimmillaan lainan voikin saada todella edullisesti,  jopa 6% vuosikorolla. Keskimääräinen vuosikorko myönnetyille lainoille on ollut hieman alle 24%.

Lainaaja.fi lyhyesti

  • 800 – 5000 € luottoja ilman vakuuksia ja takaajia
  • Luoton korko on 6-24% ja maksuaika 24-36 kk
  • Lainatarjouksen pyytäminen on maksutonta
  • Jos löydät edullisemman lainan, voit peruuttaa hakemuksesi kuluitta
  • » Tutustu palveluun tästä

Ketkä voivat hakea Lainaajan vertaislainaa?

Lainaaja.fi edellyttää lainanhakijoilta säännöllisiä tuloja, Suomen kansalaisuutta, puhtaita luottotietoja ja minimissään 22-vuoden ikää.

Ennen lainan myöntämistä hakijalle tehdään luottoanalyysi, jolla varmistetaan, että hänellä on riittävästi tuloja lainan hoitamiseen. Varmistaakseen asiakkaan maksukyvyn palveluntarjoaja tekee luottokartoituksen Instantor-palvelun kautta, jota varten hakijalla tulee olla henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Kaikki eivät kuitenkaan halua antaa pankkitunnuksiaan Instantorille, jonka vuoksi voit myös halutessasi lähettää palkka/-tulotositteen myös itse.

Mitkä ovat luoton kustannukset?

Luotosta veloitetaan määrittämäsi koron lisäksi järjestelypalkkio, joka on suuruudeltaan 70-405€ ja se laskutetaan vain kerran. Lisäksi kuukausierän yhteydessä veloitetaan 3-5€ suuruinen tilinhoitomaksu. Molempien kulujen määrä riippuu lainasummasta ja ne ovat nähtävissä jo ennen hakemuksen lähettämistä.

Esimerkki luoton kustannuksista:
Esimerkissä on haettu tarjousta 2000€:n lainasta, 2-vuoden maksuajalla ja 24% korolla.
  • Luoton järjestelypalkkio: 160 € (vähennetään lainasummasta)
  • Kuukausittainen lyhennyserä: 110,74 € (sis. tilinhoitomaksun)
  • Takaisin maksettava summa yhteensä: 2657,76 €
  • Todellinen vuosikorko: 45,88%

Näin voit hakea Lainaaja.fi vertaislainaa

Vertaislainan hakeminen onnistuu muiden lainojen tavoin netissä. Mikäli täytät aiemmin mainitut lainaehdot, voit täyttää luottohakemuksen Lainaajan verkkosivuilla.

Hakemuksen täyttäminen vie aikaa ehkä 10 minuuttia, mutta on suositeltavaa perustella hyvin lainan käyttötarkoitus ja kertoa hieman itsestään. Hyväksytty hakemus siirtyy odottamaan sijoittajien tarjouksia ja kun hakemuksessa ilmoitettu lainasumma on täynnä, siirryvät rahat hakijan tilille.

Huomaa, että lainahakemuksen jättäminen ei edellytä sitoutumista. Voit pyytää lainatarjouksen nyt, mutta mikäli onnistut löytämään vielä edullisemman lainan, voit peruuttaa hakemuksesi ilman kuluja.

Lainaaja sijoittajille

Sijoittajan näkökulmasta Lainaaja tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon sijoituskassan kasvattamiseen. Sijoittajat ovat saaneet vertaislainojen avulla kohtuullista tuottoa rahoilleen.

Lainaamiseen liittyy tietysti riskejä, joista yleisin on se, että lainanottaja ei maksa velkaansa takaisin tai maksut ovat myöhässä. Kokemuksen myötä sijoittajat osaavat kuitenkin valita hakemukset, joihin on kannattavaa sijoittaa ja Lainaajan verkkosivuilla on tarjolla tilastoja ja ohjeita riskien hallintaan.

Vertaislainaan sijoittamisesta kiinnostuneiden kannattaa syventyä Lainaaja.fi:n ohjeisiin ja kokeilla sijoittamista aluksi pienemmällä summalla.